1 - WIE ZIJN WIJ?

Sinds oktober 2012 nam een nieuwe lichting de fakkel van de Molotov over om zeker te maken dat Herent zeker niet zonder jeugdhuis zou vallen. Hun taak was vooral ervoor te zorgen dat de jongere generaties de weg zouden vinden naar die alleenstaande villa die velen trots hun jeugdhuis noemen. Sinds 2013 konden ze hierbij rekenen op de hulp van de kern die niet alleen tapte maar ook mee organiseerde. Eens het jeugdhuis terug op de kaart stond was het al gauw tijd om een nieuw jeugdhuis te bouwen op de Kempen. Dit huzarenstuk volbrachten ze op een jaar samen met de kern. Nu kan het jeugdhuis op de nieuwe locatie uitgroeien tot een legendarische plek.

Deze nieuwe formatie bestaat uit de volgende mensen:

Ons bestuur

Alexander “Does” Doucet

Voorzitter 0494/41 91 69


De functie voorzitter bestaat erin om een centraal aanspreekpunt te zijn en dus ook van alles op de hoogte te zijn. Hij bereidt de bestuursvergaderingen en de kernvergaderingen voor en leidt ze in goede banen. Hij gaat samen met een collega naar de jeugdraad en zit op gepaste tijdstippen samen met de gemeente Herent. Voor de bouw van het nieuwe jeugdhuis zorgt hij ook voor de financiële en logistieke kant samen met de architect.

Lukas “Pol” Stevens

Ondervoorzitter


De ondervoorzitter staat de voorzitter bij in raad en daad. Hij helpt hem met de vergaderingen en gaat mee naar de jeugdraad en andere vergaderingen. Hij zorgt ook dat al het kleine materiaal, noodzakelijk voor een goede werking van het jeugdhuis, aanwezig is. Hierbij komt nog dat hij de administratieve kant van het verhuur regelt.

Gilles Pardon

Secretaris


De secretaris is meer dan een griffier in deze moderne wereld. Hij zorgt er dus niet enkel voor dat elke vergadering een mooi, leesbaar en vaak grappig verslag krijgt, maar ook dat er op de sociale media de tekstjes van evenementen en pagina’s er degelijk uitzien. Als er ergens een tekstje een of ander mediakanaal verschijnt is het van de hand van de secretaris.

Penningmeester


De penningmeester zorgt voor de financiële kant van het jeugdhuis. De rekeningen worden op tijd betaald, de huur wordt nagekeken en geïnd en de belastingen netjes op tijd ingediend. Hij zorgt ervoor dat er voldoende wisselgeld in de kassa ligt en brengt de opbrengst naar de bank.

De Kernvoorzitters (KV’s)

Sinds oktober 2017 werd er een nieuwe tussenfunctie uitgedacht. Om de taken van het bestuur te verlichten werd er gezocht naar een aantal enthousiastelingen die het dagelijks bestuur van het jeugdhuis zouden overnemen. Drie enthousiaste KV’s begeleiden de kern, zitten kernvergaderingen voor en zorgen voor de wekelijkse activiteiten en de drankvoorraad.

Nico “Nol” Spotbeen

Yannick "Lenny" Vancraeymeersch

Nel De Deken

Onze kern

Sinds oktober 2013 hebben we in jeugdhuis de Molotov een nieuw concept uitgedacht: de Kern. Een groep van een 25-tal enthousiastelingen staat het bestuur bij in hun taken en organiseert tal van leuke activiteiten. Hen zal je ook vaak tegenkomen aan de toog en op verscheidene feestjes zijn ze aan het werk. Ze maken zichzelf herkenbaar aan hun grijze pull met logo en het feit dat ze elk lied luid meezingen op de dansvloer. Zelf ook interesse om in de kern te komen? Zoek die grijze pull en spreek ze aan!